Refstad IBK - Sagene 4: 3-2

Årets siste kamp, og generalprøven for å vise at vi duger for en divisjon høyere. To lag står i veien: Grei/Målløs som vi hakket oss til 3-2 seier imot, og nå Refstad!

Det viste seg med en gang at det ville bli en tøff kamp. Refstad var tent og klar for en bedre kamp enn de leverte mot Grei/Målløs. I tillegg hadde de byttet ut keeperen fra tidligere med en mer kompetent målvakt. Refstad spilte mye av samme stil som Sagene 4, bare laget er mye yngre (80'ere, mot Sagene 4's 70'ere), og mer teknisk begavet. Men kampviljen til Sagene 4 er det ingen som matcher!

Begge lag åpnet med å føle litt på hverandre. Ballen ble slengt en del opp i angrep for å se om Drillo-stilen var nøkkelen til seier. Dette visste seg å ikke ha noe for seg, siden begge lag stort sett klarte å holde fine defensive posisjoner, og blokkerte de fleste forsøk på oppspill over midten.

Refstad står tett bakerst. Fra venstre: Trond, Lars, Refstad Young boy1, 2 (bak) og 3,
Håkan (bak),
Refstad Youngboy 4 og 5 og Kim.

Sagene 4 står tett som vanlig bakerst. Fra venstre: Refstad Young boy1, Refstad Youngboy 2,
Tobias (bak), Trond, Affen, Refstad Youngboy 3,Cato (sjult bak) og Lars.

Det var rene pardansen i kampen, der man så oss to og to langs hele banen.
Her Håkan og Andre med hver sin Refstad Young Boy, samt Yo klar for innbytte bak.

Etter bare 3:40 klarte derimot Refstad å vise oss at vi ikke fulgte med i timen, og vips står det 0-1! Sagene ligger under for første gang i hele sesong 2010/11!

Dette gjør at vi spisser albuene, og kampen heter seg noe opp. Vi prøver på litt for mange vanskelige pass inn forann mål, og skuddene fra våre kanoner går i alle retninger. Vi kommer til hauger av sjanser, men man ser tydelig fra tribunen at Sagene 4 har mye å hente på å trene spissene sine. Vegard og Håkan finner ikke kjemien, selv om skuddene er der. Kim og Affen kommer til sjanse etter sjanse, men det blir liksom aldri helt farlig. 20 minutter går og ingen nettkjenning for noen av lagene!

Pål er alltid farlig i bekkposisjonen sin! Slik var det også denne kampen, men Refstad holdt tett.

Vegard løp så det sang, men ballspillet ble noe for lett for Refstad sin kaptein (i bakgrunnen).

Slik går altså halve kampen med på å ikke sette sjanser, samt å holde kontroll på Refstad sine kontringer. Hovedobservasjonen blir at vi gir fra oss ball for tidlig, aldri får etablert angrep, og mister litt fokus bakover.

Dette straffer seg i protokollen etter 30 minutter spilt da Refstad setter en ball fra slottet etter brytning: 2-0 til Refstad!

Men heldigvis har vi folk som trer frem når angrepet ikke tar ansvar: vår kanskje mest erfarne Sagenespiller, Tigerstadens Trond, bryter nok en pasning opp midten fra Refstadforsvaret, og raser langs venstrekanten. Denne gangen lar han sitt forward-par dra forsvaret til høyre, mens han går rett på mål og knaller ballen i nettet med en perfekt ball under armen på keeper! 2-1, opphentingen har startet etter 35 minutter spilt!

I pausen til tredje periode får vi som vanlig bemerkninger fra vår rolige General Lars: Vi må få mer etablert spill! Refstad er slitne. Ta det rolig! Og joda, det gjør vi!

Tredje periode er noe helt annet enn de første to mht. spillet vårt. Vi holder mye på ball, og klarer å etablere angrepsspillet på en helt annen måte enn tidligere i kampen. Refstad er slitne i beina, mens gamlegutta har energizer-bunnies ventene i kø på benken for å komme innpå å løpe fra seg! Og sjansene hagler mot Refstadmålet! Etter 6 minutter av siste periode setter Andre ballen i mål, med hjelp fra Affen! 2-2! Vi har en rysare av en kamp i hendene!

Refstad er såpass slitne at de begynner å begå feil, og vi får to episoder med overtall. Dette hjelper oss dessverre ikke i målprotokollen ettersom vi bare ikke er farlige nok på siste berøring. Frustrasjonen øker mens minuttene tikker ned, og Refstad får noen farlige kontringssjanser på slutten av kampen, noe bare deres slitne bein (samt litt for omstendig spill) klarer å rote bort.

Sagenes beste spillere: Tobias og Cato.

Kampen går mot slutten, og vi begynner å øyne en uavgjort og peongdeling. Vi fortsetter dog å storme buret til Refstad, mens forsvaret er tett og fint.

Så hender det vi absolutt ikke trengte. Refstad sine angrep er oftest veldig korte på slutten av kampen, men to minutter før slutt får de et uvanlig langt etablert angrep som ligner angrepene de hadde i første og andre periode. De leter etter en åpning, men det er få. Tilslutt legger de ballen ut til forsvarer som knaller av et desperat forsøk. Ballen lurer seg gjennom hull etter hull, minst fire spillere i veien, og Cato er sjanseløs på å se ballen som lurer seg over foten og i mål! NEI NEI NEI!

Vi forsøker å reise oss etter kalddusjen, der Jokki i sedvanlig stil raser opp for å gjenerobre poenget vårt, men det hele ender 3-2 til Refstad, og alle er deppa på sidelinja.

MEN! Vi spiller en bra kamp mot et meget godt eks-juniorlag fra Refstad. Kampen er gøy, spesielt når man tenker på spenning og spilleforståelse. Vi omstiller oss i tredje periode og _tar over kampen_, noe aldri Sagene 4 har klart før mot et teknisk godt lag! Det er bare å si det: Sagene 4 er HELT KLART norges beste 4. lag! :-) Selv uten poeng i denne kampen, viser vi at vi, som Grei/målløs og Refstad, ikke hører hjemme i 5. div.

Sagene 4 vil med dette takke Refstad for en meget god og underholdende kamp. Det er slike kamper som dette som gjør at vi gidder å spille innebandy, men neste gang blir det VI SOM TAR SEIEREN! ;-) iks?

Mål: Cato. Spillere: Tobias, Andrè, Pål, Lars, Thomas, Trond, Jon, Vegard, Håkan, Kim, Affen, Jo og Jokki.

Poengplukkere: Affen: 1, Trond: 1, Andre: 1