Grei/målløs - Sagene 4: 2-3

Sagene møtte opp med planen å spille enkel og tett innebandy, slik at evt. gamle storspillere ikke skulle kunne knekke oss med enkeltmannsprestasjoner. Da vi møtte opp, viste det seg derimot at Grei/målløs stilte hovedsakelig med juniorspillere, samt to "stjerner" fra 3. laget.

Kampen utartet seg dog akkurat slik vi hadde regnet med: Vi spilte tett og fysisk, og kontret mot en stabil og teknisk god junior-stall. Det overraskende var kanskje at vi klarte å vinne både første og andre periode med et mål! Etter 14 minutter hadde vi vist at vi hang godt med og hadde hatt noenlunde samme antall farlige sjanser som Grei/målløs, altså veldig få. Etter et pass fra Vegard inn til en dobbelmarkert Affen i slottet, klarer Affen etter noen forsøk å skyte ballen i et smutthull forbi en meget god Grei/Målløs-keeper: 0-1! Sjansefattig, men effektivt Sagene!

En annen ting vi var redde for ble et faktum: Selv om vi begynte bra, så startet vi å bruke mer hakke-kølle enn kropp i dueller, og et teknisk godt Grei/målløs, som generelt spilte mye finere innebandy enn oss, begynte å få masse frislag, og tilslutt, overtall gjennom utvisninger. Alt i alt overlevde vi hele 4 utvisninger uten å slippe inn mål, og det mot et lag som virkelig visste hvordan man spiller overtall! Dette er derimot et bilde vi må jobbe hardere med, ettersom vi blir straffet for vårt over-destruktive spill, noe som kunne (og kanskje burde) ha kostet oss seieren.

Men! I andre periode begynte vi likt som første perioden, der Kim gir en lekker kortpassning til Trond i slottet, som han setter gjennom et hull ingen andre av oss ser. Vi leder 0-2 etter halvspilt kamp, hvor forsvaret vårt har storspilt, og avverget mål i 6 minutters med undertall.

Dette 0-2 målet hadde derimot en effekt på både oss og Grei/målløs. Vi begynte å rote med bytter og plasseringer, og Grei/målløs begynte å satse mer på raskt spill rundt forsvars-boksen vår og skudd fra vinkler. Her hadde vi derimot gjort hjemmeleksa vår, og ordnet esset for kampen: Nemlig veggen THOMAS i mål! De ballene som ikke traff kropp, satt som støpt i neven hans, og var sekundet senere i stor fart oppover banen til våre løpere som forsøkte så godt som mulig å strekke det offensive Grei/målløslaget.

Men feilene kom litt for ofte, og det som måtte skje skjedde: Grei/målløs vipper ball i slottet for 100-ende gang, det hakkes og sparkes etter ballen, men to tre ganger dyttes den nærmere mål, og tilslutt, for en gangs skyld sniker seg inn i lengste hjørne under et ben og inn i nettet. 1-2 med bare 45 sekund igjen av andre periode. Bittert, og alle henger med hodet.

Unntatt Eivind og Jokki! De maser rett i angrep etter droppen, og pumper skudd etter skudd mot Grei/målløsmålet, og mirakuløst nok spretter en retur fra Eivind-skudd ut fra keeper, rett på bladet til Jokki, og _OVER_ keeper og i nettet! 1-3 med bare 10 sekunder igjen av periode 2! Snakk om raskt svar på tiltale!

Det blir mye prat i siste pausen, og Eivind og Trond klarer mesterlig å samle troppene selv med fravær av Femstjerne-General Lars. Vi går inn for å fortsette tett spill, mye fysikk, mindre køllehakking, osv osv. Alt etter planen.

Dette fungerer ikke som vi håper. Vi hakker igjen masse og får en av dommerne imot oss. Det hagler inn frislag til Grei/målløs og Grei/målløs har rundt 90% ballbesittelse siste periode. Men forsvaret er tett! Det går så hardt for seg for forsvars-duoene at Tobias blir nødt å ofre ankelen for å hindre de teknisk flinke stjernene til Grei/målløs å komme til gode avsluttninger. Heldigvis har 4. laget et godt lager med forsvars-personell, så en sårt savnet Tobias blir erstattet av Vegard som gjør en grei avsluttende jobb de siste 5 minuttene.

Men etter en intens jakt, med utallige sjanser, klarer en av zorro-juniorene å overliste forsvaret og dytte inn en zorro-vifting fra bak mål. 2-3 med bare 2 minutt igjen på klokka!

Da kan man lett forestille seg spenningen og hvordan taklingene utarter seg i de siste minuttene. Hver nærkamp er en kamp for seier! Eivind får i oppgave å holde på ball ved hver anledning og Grei/målløs legger to av sine spillere helt oppe på vårt mål for å motta lange pasninger.

Men sekunderene går i vår favør, forsvaret holdet tett, og klokka nærmer seg fløyta! Grei/målløs klarer å spille mye ball bak mål, noe som ergrer Martin, og i spenningens hete obstruerer han en Grei/målløs junior som faller over vantet. Vi får en utvisning med bare 10 sekunder igjen på klokka! Dommeren viser at de jakter etter å gi Grei/målløs en "payback" for mindre hakking. Vi biter det i oss og vet at 10 sekunder, det skal vi klare!

Vi parerer raskt flere forsøk, alle ufarlige, og så ved 1 sekund igjen på klokka, så sender en desperat Grei/målløs-spiller ballen inn i slottet, som er totalt harmløs, og vi klarerer, fløyta går! Seier!

Men hva! Dommeren har blåst! Høy kølle? På hvem? Nei, ingen vet! Hva skjer? Straffe?! Hva?! Dommer? Joda, de dømte faktisk straffe. Vegard tørner og skriker som en besatt kjerring over urettferdigheten, mens Thomas bare lett strekker på bena, dette skal han ordne. Hele laget står på sidelinja og studerer (unntatt Vegard som fortsatt whiner som en bitch): får vi 1 eller 2 poeng? Det er jo uansett en super prestasjon, ikke? Neida, her er det bare seier som gjelder!

Og joda, Thomas psyker ut Grei/målløs sin stjernespiller, hvor han etter en "Grei" finte setter ballen i siden på Thomas og ut, og ender "målløs"!

2-3 til Sagene og seier!

Men dramatikken er ikke helt over. Etter alt bråket fra Vegard, så finner dommeren det aktuelt å gi Martin rødt kort, siden han satt i utvisningsboksen og ristet på hodet. Og moralen er? SAGENE VANT, og det var gøy, og Vegard er en whining B-H! Altså: Ingenting nytt fra fronten. :-)

Mål: Thomas. Spillere: Tobias, Martin, Pål, Andrè, Trond, Eivind, Vegard, Kim, Jon, Affen, Jo, Jokki.

Poengplukkere: Affen: 1, Trond: 1, Jokki: 1, Kim: 1